12:07

Piątek dniem bez mięsa...

Sms od męża sprzed kilkudziesięciu minut:
"W piątek chleb z kiełbasą mi zrobiłaś. Aż strach było wyciągać na stołówce"...

EEEEE...
Tydzień mi tak szybko zleciał, że zapomniałam, że to piątek ;p
To jak już jesteśmy w mięsnym temacie to podzielę się z Wami poniedziałkowym obiadem:
Udka w majonezie
Składniki:
4 udka z kurczaka;
2 łyżki majonezu u mnie Majonez Kętrzyński
2 łyżki ketchupu
2 łyżki oleju
opakowanie przyprawy do kurczaka

Wykonanie:
Udka dokładnie myjemy.
Przyprawę mieszamy z olejem i nacieramy mięso, po czym odstawiamy je w zimne miejsce na kilka godzin.
Majonez Kętrzyński mieszamy z ketchupem. Smarujemy powstałym sosem udka i wstawiamy na 2-3 godziny do nagrzanego piekarnika. Pieczemy.

Nie, nie spaliły mi się udka,  bo tak to wygląda na zdjęciu ;p Tak wyszło po prostu na fotce.
Udka są (tz. były) pyszne. Dodatek ketchupu i Majonezu Kętrzyńskiego sprawił, że skórka stała się miękka i nabrała wyrazistego smaku.

Majonezu miałam okazję spróbować dzięki uprzejmości formy CREDO PR.
Polecam Majonez Kętrzyński i wierzę, że inne smakołyki tej marki są również godne uwagi.



Spodobał Ci się mój post? Bądź na bieżąco- polub wariatów na Facebooku PODPIS

7 komentarzy:

  1. Musze wypróbować bo już skończyły mi się pomysły na mięsne obiady...
    Przez ten piatek mielone musza poczekać na jutro, a dziś kluski na parzę...mój syn pilnuje...

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawie i smacznie te udka wyglądają:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobry pomysł dałaś z tymi udkami-pychotka:))

    OdpowiedzUsuń
  4. takich udek to jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam sama chętnie takie coś sobie ugotuję ;)

    OdpowiedzUsuń

Moje to!!!

Nie zgadzam się na publikację moich treści i zdjęć na innych stronach bądż środkach masowego przekazu bez mojej wiedzy i zgody. Monika
Copyright © 2016 Dzięgielowska.pl , Blogger